Frittata krewetkowa: Frittata coi Gamberetti
Frittata z krewetek: Frittata Coi Gamberetti może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 180 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka krewetek, oliwa z oliwek, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), Frittatan AI peperoni (papryka Frittata), oraz Frittata Zielona: Frittata con le Erbe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zagotować 1 szklankę wody i dodać 1 łyżkę soli. Krewetki szybko blanszujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i wrzucamy do masła. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
W dużej misce ubić jajka solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni 9-calowy non-stick na dużym ogniu i wlać jajka. Gotować, ciągle mieszając, aż jajka zostaną skagulowane. Jaja powinny być półstałe.
Dodaj krewetki i wymieszać je. Gotuj mieszaninę na płycie kuchennej przez kilka minut, a następnie odwróć ją.
Frittatę pokroić w kliny, na wierzchu natkę pietruszki i podawać.