Fondue z pomidorami i mozzarellą
Fondue z pomidorami i mozzarellą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, liści bazylii, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pomidorowe Fondue Cheddar, Fondue pomidorowo-ziołowe, oraz 10-minutowe suszone pomidory i rozmaryn Fondue.
Instrukcje
Świeże liście bazylii blanszujemy na chwilę we wrzącej wodzie, a następnie wyjmujemy do dużej miski z lodowatą wodą.
Bazylia odsączyć, ostrożnie wyciskając nadmiar wody, ale zachowując liście w całości. Owiń 1 liść bazylii wokół każdego bocconcini. Szaszłyk zawinięty bocconcini na końcu drewnianego szaszłyku. Dip w sosie pomidorowym i cieszyć!;
Otwórz puszkę pomidorów, wylej sok i wyrzuć. Rękami wyciśnij całe pomidory na miąższ, dodając miąższ do miski podczas wyciskania. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim rondlu na dużym ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż złoty i pachnące; należy uważać, aby nie spalić czosnek.
Dodaj miąższ pomidorowy, wymieszaj do połączenia i zmniejsz ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać jako sos do zanurzania bocconcini.