Focaccia Z Pestek Dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Focaccian z pestek dyni. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 290 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pestek dyni, ciepłej wody, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Focaccia z nasion kopru włoskiego z oliwkami Kalamatan, Dyniowo-orzechowa Focaccia z Gruyère, oraz Dyniowa Focaccia z Gruyere i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże i ciepłą wodę w dużej misce; odstawić 5 minut.
Dodaj 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1 szklanka mąki, gluten pszenny, i 1 1/2 łyżeczki soli morskiej; beat na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż dobrze wymieszane. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości i sprężystości (około 5 minut).
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem. Rozwal ciasto. Wyrabiamy pestki dyni na ciasto. Lekko nasmaruj ręce i równomiernie wklep ciasto na lekko nasmarowaną 14-calową patelnię do pizzy. Ułóż czerwone i żółte plastry pomidora nakładające się na wierzch ciasta.
Połączyć oregano, 1/4 łyżeczki soli morskiej i pieprzu; posypać pomidorem.
Posypać równomiernie serem i skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Piec w 400 przez 35 minut lub aż dno skorupy jest rumiane.
Lekko ostudzić; pokroić w kliny.
* Gluten pszenny można znaleźć w sekcji pieczenia w sklepie spożywczym lub w zdrowej żywności