Fleur de Sel Caramels
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj karmelki Fleur de Sel. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 0g białka, oraz 23G tłuszczu. Jeśli masz olej roślinny, fleur de sel, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Fleur de Sel Caramels, Fleur de Sel Caramels, oraz Fleur De Sel Caramels dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłóż 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia z papierem do pieczenia, pozwalając jej na drapowanie na 2 strony, a następnie lekko posmaruj papier olejem.
W głębokim rondlu (6 cali szerokości i 4 1/2 cala głębokości), połączyć 1/4 szklanki wody, cukier i syrop kukurydziany i doprowadzić je do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż mieszanina będzie ciepły złoty brąz. Nie mieszaj, tylko obracaj patelnią.
W międzyczasie, w małym garnku, przynieść śmietanę, masło i 1 łyżeczkę fleur de sel na wolnym ogniu na średnim ogniu. Wyłączyć ogrzewanie i odstawić na bok.
Gdy mieszanina cukru jest gotowy, wyłączyć ogień i powoli dodać mieszaninę śmietany do mieszaniny cukru. Bądź ostrożny-będzie gwałtownie pękać. Wymieszać wanilię drewnianą łyżką i gotować na średnim ogniu przez około 10 minut, aż mieszanina osiągnie 248 stopni F (mocna kula) na termometrze cukierkowym.
Bardzo ostrożnie (gorąco!) wlać karmel do przygotowanej patelni i przechowywać w lodówce przez kilka godzin, aż będzie jędrny.
Gdy karmel jest zimny, podważyć arkusz z patelni na deskę do krojenia.
Zaczynając od długiego boku, zwiń karmel mocno w 8-calową kłodę.
Posypać kłodę fleur de sel, przyciąć końce i pokroić na 8 sztuk. (Zacznij od przecięcia kłody na pół, a następnie kontynuuj cięcie każdego kawałka na pół, aż otrzymasz 8 równych kawałków.) Łatwiej jest ciąć karmelki, jeśli szczotkujesz nóż olejem bez smaku, takim jak olej kukurydziany.
Wytnij szkło lub pergamin na kawałki o wymiarach 4 na 5 cali i owiń każdy karmel indywidualnie, skręcając końce. Przechowywać w lodówce i podawać schłodzone karmelki.