Flatbread z pancettą i szparagami

Flatbread z pancettą i szparagami
Flatbread z Pancettan i szparagi może być tylko chleb szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 64 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pancetta, pieprz, ciepła woda, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Flatbread Z Pancettą, Mozzerellą I Szparagami, Flatbread z pancettą, mozzarellą i szparagami, oraz Placek ze słodkich ziemniaków z kozim serem i pancettą.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto, połącz ciepłą wodę i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać 1 szklankę mąki i 1/2 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; mieszać aż do wymieszania. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ciasto do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
3
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto podniosło się wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podczas gdy ciasto rośnie, przygotuj polewę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj tymianek, pancetta, i czosnek; smażyć 5 minut lub aż pancetta jest chrupiące. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
7
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
9
Rozwałkuj ciasto w 10-calowe koło na mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Ciasto ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Polewę równomiernie rozprowadzić na cieście. Ułożyć szparagi na polewie; posypać mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
SzparagiSzparagi
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CiastoCiasto
12
Piec w 475 przez 10 minut lub aż skórka będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn