Flatbread z pancettą i szparagami
Flatbread z Pancettan i szparagi może być tylko chleb szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 64 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pancetta, pieprz, ciepła woda, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Flatbread Z Pancettą, Mozzerellą I Szparagami, Flatbread z pancettą, mozzarellą i szparagami, oraz Placek ze słodkich ziemniaków z kozim serem i pancettą.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, połącz ciepłą wodę i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 szklankę mąki i 1/2 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; mieszać aż do wymieszania. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ciasto do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto podniosło się wystarczająco.)
Podczas gdy ciasto rośnie, przygotuj polewę.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj tymianek, pancetta, i czosnek; smażyć 5 minut lub aż pancetta jest chrupiące. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto w 10-calowe koło na mące.
Ciasto ułożyć na blasze do pieczenia.
Polewę równomiernie rozprowadzić na cieście. Ułożyć szparagi na polewie; posypać mozzarellą.
Piec w 475 przez 10 minut lub aż skórka będzie złoty.