Filet wołowy marynowany w ostrym sosie Cholula z pastą Tamale i Achiote
Need a SOS bezglutenowy i bezmleczny? Filet wołowy marynowany w ostrym sosie Cholula z Tamale i pastą Achiote może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 103g tłuszczu, oraz w sumie 1283 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.25 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pastę achiote, paprykę, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnkowo-Achiotowy sfermentowany sos na gorąco, Marynowany i pieczony w garnku filet wołowy z genialnym ziemniakiem A, oraz Filet wołowy z mieszanym sosem pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować marynatę, połącz wszystkie składniki w dużym pojemniku i marynuj wołowinę przez 2 godziny w lodówce. Gdy wołowina jest marynowany, podsmażyć wołowinę z obu stron na patelni saute przez około 10 minut lub do pożądanej doneness.
Aby zrobić nadzienie tamale: w patelni saute dodaj wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby lekko pokryć dno patelni i podgrzać.
Podsmażyć paprykę, czosnek, cebula, i ostry sos. Gotować, aż papryka będzie miękka i odstawić.
Aby zrobić tamales, użyj miski do mieszania i połącz mąkę kukurydzianą, skracanie warzyw, bulion z kurczaka, pastę achiote oraz sól i pieprz.
Wymieszać, aż ciasto zacznie się formować.
Umieść liście bananowe na płaskiej powierzchni i rozłóż ciasto tamale na środku każdego liścia.
Dodać gotowaną paprykę i złożyć liście bananowe wokół tamale. Paruj tamales przez 20 minut.
Aby służyć, pokroić tamales lub pokroić je otworzyć i umieścić w środku każdego talerza.
Filety wołowe ułożyć na boku i podawać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."