Fig & prosciutto pizzettas
Fig & prosciutto pizzettas to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 19g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 357 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś gałkę masła, saszetki szybko działające drożdże, rakietę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 47%. Spróbuj Szparagowe Pizzetki z Fontinanem i Prosciutto, Grillowane Pizzety z Parmigiano, Prosciutto i Arugulanem oraz z Taleggio i Puttanescą, oraz Pizza Figi I Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto wymieszać mąkę, drożdże i sól w misce. Odmierz 250 ml ciepłej wody do dzbanka, dodaj olej, a następnie wlej do mieszanki mąki.
Wymieszać drewnianą łyżką, a następnie rękami, aby mokre ciasto dodać w razie potrzeby więcej ciepłej wody. Przykryj olejowaną folią spożywczą i pozostaw w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć przez 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Rozgrzać masło, następnie zmiękczyć szalotkę i odstawić.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię, krótko zagnieść do wygładzenia, następnie podzielić na 6-8 kulek.
Rozwałkuj każdy do cienkiego koła, a następnie ułóż na mącznych blachach do pieczenia.
Crme frache, parmezan i szalotki wymieszać z odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu.
Rozprowadzić na cieście i piec przez 10-15 minut, aż ostudzi się na brzegach i lekko nadymieje.
Wrzucić figi i mozzarellę z rakiety.
Posypać pizzetami prosciutto.
Wymieszać olej i ocet, skropić pizzę i podawać.