Fettuccine z Pesto, szparagami i karczochem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 507 kalorii, 19g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście pietruszki, liście bazylii, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fettuccine ze szparagami, Zielonym Pesto z buraków i gotowanym jajkiem, Pieczone szparagi Grillowany ser z karczochem i pesto z rukoli, oraz Szparagi, Karczoch, Pesto i Quiche z kozim serem ze skórką Quinoa.
Instrukcje
1
Umieść orzeszki piniowe w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza i przetwarzaj do drobno zmielonego, około 20 sekund. Zeskrobać boki miski za pomocą gumowej szpatułki.
Dodać odmierzoną sól i pieprz, czosnek, bazylia, i pietruszka; proces do puréed, o 15 sekund; i zeskrobać po bokach miski.Po uruchomieniu procesora powoli dodawaj olej w cienkim strumieniu, aż do włączenia.
Dodać parmezan i puls kilka razy do włączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby; odstawić.Do makaronu: doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.Wycisnąć sok z cytryny do połowy do średniej, niereaktywnej miski i napełnić miskę do połowy zimną wodą; odstawić.Pracując z 1 karczochem na raz, odetnij górną część liści za pomocą ząbkowanego noża. Zdejmij ciemne zewnętrzne liście jeden po drugim, aby odsłonić delikatne żółte wewnętrzne liście. Przyciąć dno łodygi.
Przetnij Na Zewnątrz karczocha nożem do parkowania, aby usunąć pozostałą twardą podstawę liści. Używając obieraczki do warzyw, ogol ciemnozieloną skórę z łodygi, wygładzając krawędzie, na których przymocowano liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Warzywa
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Nóż
5
Przetnij karczoch na pół wzdłuż przez liście i łodygę. Za pomocą małej łyżeczki delikatnie wyjąć twardy fioletowy dławik i puszkę znajdującą się między liśćmi a łodygą; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
6
Każdy karczoch przeciąć wzdłuż na pół ponownie i umieścić w zarezerwowanej wodzie cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.Przygotować łaźnię z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą; odstawić.
Wyjmij ćwiartki karczocha z wody cytrynowej, wrzuć je do wrzącej osolonej wody i gotuj do miękkości, około 3 do 4 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pająka przenieś karczochy do przygotowanej łaźni z lodem, aby ostygły. Gotuj szparagi w garnku z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Szparagi
Woda
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Garnek
8
Przenieś karczochy z łaźni wodnej na deskę do krojenia i osusz je między ręcznikami (im bardziej sucha, tym lepiej). Odstaw karczochy na bok; zarezerwuj łaźnię z lodową wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
9
Dodać szparagi do wrzącej wody i blanszować, aż chrupiące-miękkie, o 30 sekund. Za pomocą pająka lub szczypiec przenieś szparagi do zarezerwowanej łaźni z lodem, aby ostygły. Trzymaj garnek z wodą na wrzenia do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Woda
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Garnek
10
Szparagi przełożyć z łaźni wodnej na deskę do krojenia i osuszyć między ręcznikami. Używając obieraczki do warzyw, ogolić każdą szparagową włócznię wzdłuż na cienkie paski, a następnie przeciąć paski na pół w poprzek. (Jeśli masz problemy z obieraniem ostatniej porcji szparagów, podprzyj włócznię na płaskiej rękojeści szpatułki lub łyżki, aby uzyskać lepszą dźwignię i kontynuuj obieranie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Warzywa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Deska Do Krojenia
Szpatułka
11
Paski szparagów umieścić w średniej misce, wraz z wierzchołkami włóczni; odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodaj karczochy i sear ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
14
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
15
Zdjąć patelnię z ognia, wylać i wyrzucić nadmiar oleju, a patelnię odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
16
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować, aż al dente, o 7 protokół. Rezerwy 1 1/2 szklanki wody makaronu, a następnie odsączyć makaron.Natychmiast przywrócić patelnię do średnio wysokiego ciepła; dodać zarezerwowane pesto, 3/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania makaronu i paski szparagów; wymieszać, aby połączyć; i szybko doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Szparagi
Makarony
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Dodaj ugotowany makaron i wrzucić do połączenia, gotowanie w celu zmniejszenia cieczy lub dodając bardziej zastrzeżone wody makaronu w razie potrzeby, aby osiągnąć żądaną konsystencję sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Natychmiast podzielić na 4 ciepłe miski i góry każdej miski z 4 ćwiartki Karczoch i trochę pieprzu.