Faszerowana cukinia z szynką i pieczarkami
Nadziewana cukinia z szynką i pieczarkami to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka pietruszki, szynki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczarki faszerowane kalafiorem i cukinią, Pieczarki nadziewane szynką i serem śmietankowym, oraz Cukinia Faszerowana Kiełbasą, Pieczarkami I Szałwią.
Instrukcje
Przygotować cukinię: rozgrzać piekarnik do 177°. umyć i wyszorować cukinię; podzielić każdą na pół wzdłuż. Miarka się nasiona i miąższ, pozostawiając muszle o grubości około 1/3 cala do 1/2 cala.
Połówki cukinii na parze: połówki cukinii na parze, aż będą prawie miękkie, około 8-12 minut, w zależności od wielkości cukinii.
Należy pamiętać, że dla jumbo cukinia, trzeba trochę kreatywny z gotowania na parze, jak połówki nie zmieści się w normalnym parowniku. Gotowałem swoje w kłusowniku. Można umieścić dużą cukinię na stojaku w patelni do pieczenia ponad pół cala wrzącej wody, przykryć folią aluminiową i gotować w gorącym piekarniku, aż będzie prawie miękki.
Podsmażyć cebulę, grzyby, dodać szynkę, natkę pietruszki: gdy cukinia jest na parze, roztopić 3 łyżki masła na dużej patelni podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki grzyby, podsmażyć do miękkości. Wymieszać z szynką, pietruszka, sos Worcestershire. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cayenne.
Wypchaj połówki cukinii: ułóż farsz w dobrze osuszone skorupki cukinii.
Bułkę tartą wymieszać ze startym serem i posypać nadziewaną cukinią. Roztopić 1 łyżkę masła i ociekać bułką tartą.
Umieścić cukinię łodzie w natłuszczonej patelni do pieczenia; piec w 177° aż do tosty na górze i podgrzewane przez, 20-30 protokół.