Fasola Pinto z Przypalonymi Końcówkami

Fasola Pinto z Przypalonymi Końcówkami
Fasola Pinto z Przypalonymi Końcami może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 8,54 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 115 g białka , 69 g tłuszczu i łącznie 1429 kalorii . Ten przepis z Foodnetwork wymaga czosnku w proszku, brązowego cukru, miodu i marchewki. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy obejmują Homemade Hard Taco Night with Carnitas and Pinto Beans , Pinto Beans, Roast Peppers & Kale Soup i Tuna Spaghetti With Fava Beans .

Instrukcje

1
Włóż olej rzepakowy i bekon do średniego żeliwnego lub emaliowanego żeliwnego naczynia typu Dutch oven na średnim ogniu. Smaż, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Garść świeżych, Porwanych Liści PietruszkiGarść świeżych, Porwanych Liści Pietruszki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj marchewkę i cebulę do patelni i smaż, aż zmiękną, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki Z Orzecha PekanWiórki Z Orzecha Pekan
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wiórki Z Drewna Dębowego Lub Orzechowego Lub 6 Dużych Kawałków, Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 GodzinyWiórki Z Drewna Dębowego Lub Orzechowego Lub 6 Dużych Kawałków, Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj czosnek i smaż około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Do 4 GodzinPrzez Co Najmniej 1 Godzinę I Do 4 Godzin
4
Dodaj fasolę, sos barbecue, 1 szklankę bulionu, miód i brązowy cukier i delikatnie wymieszaj, aby połączyć; dopraw solą i pieprzem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut. Sprawdź, czy mieszanka jest sucha, a jeśli tak, dodaj trochę więcej bulionu. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 15 minut. Wymieszaj spalone końcówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Podwójnie Wędzonego Boczku W Plastrach, Pokrojonego W Drobną Kostkę8 Uncji Podwójnie Wędzonego Boczku W Plastrach, Pokrojonego W Drobną Kostkę
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Udekoruj natką pietruszki i odstaw na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
6
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu i smaż cebulę i czosnek, aż staną się przezroczyste. Zajmie to około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj pozostałe składniki i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
9
Zmiksuj mieszankę w robocie kuchennym, przelej do miski i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub zamrozić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Wymieszaj wszystkie przyprawy w misce. Natrzyj hojnie całą wołowinę przyprawami, owiń szczelnie folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny, a maksymalnie 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Wyjmij mostek z lodówki na 1 godzinę przed rozpoczęciem wędzenia, aby go schłodzić, i usuń folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
12
Rozgrzej wędzarnię do 225 stopni Fahrenheita, dodając węgiel drzewny i kilka garści namoczonych wiórów drzewnych. Tę temperaturę należy utrzymywać przez cały czas wędzenia. (Jeśli używasz grilla: ustaw grill na pośrednie ciepło, układając węgiel po jednej stronie grilla i rozrzucając wióry drzewne na wierzchu. Utrzymuj temperaturę 225 stopni przez cały proces wędzenia, dodając wióry w razie potrzeby, aż do momentu owinięcia mostka folią.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
13
Połóż mięso wołowe tłuszczem do góry na ruszcie wędzarni i zamknij ją, aby umożliwić długie wędzenie.
14
Otwórz wędzarnię co godzinę lub dwie i obficie spryskaj mostek sokiem jabłkowym, aby zapobiec wysuszeniu mięsa. Trzymaj również sok jabłkowy w misce z wodą, jeśli używasz wędzarni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
15
Gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 165 do 170 stopni, po około 4 godzinach, owiń mostek folią aluminiową i kontynuuj pieczenie przez kolejne 3 1/2 do 4 1/2 godziny. Ta mała sztuczka jest bardzo pomocna w uzyskaniu miękkości mięsa, szczególnie dla początkujących. Przyjmij, że mostek wędzony w temperaturze około 200 stopni zajmie około 1 1/2 godziny na funt. Mostek jest gotowy, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 185 stopni Fahrenheita.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
16
Wyjmij i odstaw na 20 minut przed pokrojeniem.
17
Zdejmij folię z mostka i przełóż go na dużą patelnię lub patelnię jednorazową, a płyn zachowaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
18
Odetnij końcówki mostka i zachowaj do innego wykorzystania.

Składniki

11 łyżka suszonego oreganoziele angielskie, mieloneziele angielskie, mielone11 łyżka suszonego oreganodrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami4kgsmosiądz, nieobrobionymosiądz, nieobrobiony11 łyżka suszonego oreganokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(1/4 patyczka) masło(1/4 patyczka) masło850opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepinto beans, drained, rinsed well and drained againpinto beans, drained, rinsed well and drained again22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1( bakłażany)marchew, starta na dużych otworach tarki pudełkowejmarchew, starta na dużych otworach tarki pudełkowej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocayennecayenne11 łyżka suszonego oreganonasiona seleranasiona selera205opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgehomemade chicken stock or low-sodium canned broth, plus more if neededhomemade chicken stock or low-sodium canned broth, plus more if needed11 łyżka suszonego oreganoproszek pasilla chileproszek pasilla chile11 łyżka suszonego oreganonasiona kolendry, mielonenasiona kolendry, mielone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumelasa ciemnamelasa ciemna22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuMusztarda DijonMusztarda Dijon3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone11 łyżka suszonego oreganooliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnieoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnie851 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwer miódr miód11 łyżka suszonego oregano1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzujasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier11 łyżka suszonego oreganonasiona gorczycy, mielonenasiona gorczycy, mielone1( bakłażany)Cebula hiszpańska pokrojona w drobną kostkęCebula hiszpańska pokrojona w drobną kostkę11 łyżka suszonego oreganosuszone oreganosuszone oregano11 łyżka suszonego oreganouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody11 łyżka suszonego oreganowędzona hiszpańska paprykawędzona hiszpańska papryka1Garśćtorn fresh parsley leavestorn fresh parsley leaves7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoak or pecan wood chips, or 6 big chunks, soaked in cold water for at least 1 hour and up to 4 hoursoak or pecan wood chips, or 6 big chunks, soaked in cold water for at least 1 hour and up to 4 hours6pomidory śliwkowe grubo pokrojone w kostkępomidory śliwkowe grubo pokrojone w kostkę11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedouble-smoked slab bacon, cut into small dicedouble-smoked slab bacon, cut into small dice11 łyżka suszonego oreganoSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Magazyn