Farsz Bezglutenowy
Farsz bezglutenowy to bezmleczne i bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest nie tak zdrowe od jednej porcji Pokrywa 2% Twoich codziennych potrzeb witamin i minerałów. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką czarny pieprz, czosnek, słodką włoską kiełbasę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z www.seriouseats.com ma 2459 fanów. W cenie 1,35 zł za porcję, ten przepis można uznać za dość tani. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Podobne przepisy to Farsz Bezglutenowy, Farsz Żurawinowy Bezglutenowy, oraz Farsz Zbożowy Bezglutenowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 °F. podziel kostki chleba między dwie duże blachy do pieczenia. Tosty, aż chleb będzie złoty kolor i suche, o 30 protokół.
Wyjmij patelnie z piekarnika i pozostaw chleb do ostygnięcia.
Nasmarować blachę do pieczenia 9x13 cali i odstawić.
Umieść kostki chleba w dużej misce. W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek do połysku.
Dodać kiełbasę, rozbić na małe kęsy widelcem, jak gotuje. Gotować, aż nie różowe kawałki kiełbasy pozostają, o trzy minuty.
Kiełbasę wyjąć z oleju za pomocą łyżki szczelinowej.
Kiełbasę układamy na talerzu i odstawiamy.
Dodaj seler. Gotować, aż seler po prostu zaczyna mięknąć, o dwie minuty. Często mieszając.
Dodać cebulę. Gotować przez dwie minuty, nadal często mieszać.
Dodać czosnek, zioła, sól i pieprz. Gotować, aż seler i cebula będą miękkie i aromatyczne. Łyżka warzyw na kostki chleba.
Dodać kawałki kiełbasy i wymieszać.
Wlać około dwóch szklanek bulionu na chleb. Mieszaj, aż kostki wchłoną bulion. To zajmie chwilę.
Dodaj dodatkową filiżankę bulionu. Nadal mieszaj, aż bulion zostanie wchłonięty. Jeśli chleb wydaje się suchy, dodaj ostatni kubek bulionu. (Kostki chleba powinny być wilgotne, ale nie rozmoczone. W porządku, niektóre kostki się rozpadają. To normalne.)
Przełożyć farsz na przygotowaną patelnię.
Przykryć patelnię folią aluminiową i piec w piekarniku o temperaturze 325 °F, około 30 minut.
Wyjąć folię i powrót patelni do piekarnika i piec do złotego koloru, o pięć minut.