Ekwadorskie placki ziemniaczane z sosem orzechowym

Ekwadorskie placki ziemniaczane z sosem orzechowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ekwadorski placki ziemniaczane z sosem orzechowym spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 534 kalorie, 28g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 32 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, chrupiące masło orzechowe, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Potato Cod Cakes w / Lemon Yogurt Dipping Sauce, Placki ziemniaczane szpinakowe z pieczonym sosem pomidorowym, oraz Zapiekane placki ziemniaczane z sosem pomidorowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać i pokroić na 1-calowe kawałki. Ziemniaki przykryć zimną wodą w średnim garnku, następnie wymieszać z 1 łyżeczką soli i dusić do bardzo miękkiej, około 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podczas gdy ziemniaki gotować, czosnek i 1/3 szklanki szalotki w 2 łyżki oleju annatto w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 2 protokół. Wymieszać z kminkiem i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
ZiemniakZiemniak
AnnattoAnnatto
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KminekKminek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj pomidora i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
4
Dodać mleko i doprowadzić do gołego gotować, następnie zdjąć z ognia i wymieszać z masłem orzechowym, aż dobrze połączone. Utrzymuj sos orzechowy ciepły, pokryty, off ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Sos OrzechowySos Orzechowy
MlekoMleko
5
Ziemniaki odsączyć, następnie rozgnieść w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Pozostałe 1/2 szklanki szalotki ugotować z 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w 2 łyżkach oleju annatto w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż szalotki zmiękną, następnie wymieszać z ziemniakami wraz z serem. Uformuj mieszaninę ziemniaków na 8 kulek i spłaszcz każdą W 3-calowy patty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
ZiemniakZiemniak
AnnattoAnnatto
SerSer
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Podgrzać 1 łyżkę oleju annatto w patelni 12-calowej nonstick na średnim ogniu do gorąca, a następnie smażyć ciasta w 2 partiach, obracając się raz, aż chrupiący, o 6 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj pozostałą łyżkę oleju annatto do drugiej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Delikatnie podgrzać sos orzechowy, rozrzedzając do kremowej konsystencji z odrobiną wody, jeśli to konieczne. SOS doprawiamy solą i podajemy z plackami ziemniaczanymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
ZiemniakZiemniak
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn