Easy vanilla marcepan

Easy vanilla marcepan
Easy vanilla marcepan to przystawka, która serwuje 20. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i laktoowo-wegetariański przepis ma 229 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 123 mówiłoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Mieszanka soku z cytryny, cukru pudru, dżemu morelowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Marcepan Domowy (Marcepan Gotowany), marcepan czekoladowy, jak zrobić marcepan czekoladowy, oraz Easy vanilla cupcake.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj cukry i migdały, a następnie natrzyj nasiona wanilii, aż do wyrównania. Zrób studnię w środku, a następnie włóż jajka i sok z cytrusów.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
(Keebler)(Keebler)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Mokre składniki pokroić na sucho nożem do sztućców. Powierzchnię odkurzyć cukrem pudrem, następnie krótko zagnieść marcepan rękami do gładkiego ciasta. Nie przesadzaj, ponieważ pasta może stać się tłusta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
MarcepanMarcepan
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Dodać trochę więcej cukru pudru, jeśli wydaje się zbyt mokry. Uformuj w kulkę, następnie zawiń i przechowuj w chłodnym miejscu, aż będzie gotowe do przykrycia ciasta. Można dokonać do 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Unieść ciasto na deskę lub talerz, a następnie użyć pędzla do ciasta, aby równomiernie pokryć cienką warstwą dżemu. Odkurz powierzchnię roboczą z większą ilością cukru pudru, następnie zwiń marcepan w kółko o średnicy około 40 cm, odkurzając pod marcepanem więcej cukru pudru i obracając go o ćwierć obrotu po kilku naciśnięciach wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
MarcepanMarcepan
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
5
Odwróć górną część koła z powrotem na wałek do ciasta, aby zobaczyć spód marcepanu, a następnie podnieś szpilkę i podnieś marcepan na torcie. Zatrzymaj się, gdy zobaczysz, że najbliższa krawędź marcepanu jest mniej więcej na poziomie z dnem ciasta. Klapki z przodu marcepanu w dół. Wygładzić pastę na torcie za pomocą dłoni, a następnie przyciąć ostrym nożem. Jeśli pojawią się jakiekolwiek pęknięcia, po prostu złóż pastę z powrotem i wygładź. Pozostawić do wyschnięcia na co najmniej 24 godziny lub do 3 dni, przed pokryciem lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6
Jak długo utrzymuje się domowy marcepan? Chociaż domowy marcepan zawiera surowe jajka, ilość cukru i brak wilgoci, zapobiega rozwojowi bakterii po pozostawieniu w temperaturze pokojowej, więc ciasto powinno trwać 1-2 miesiące. Najważniejsze jest to, że nie oszczędzasz na czasie suszenia po przykryciu ciasta marcepanem należy go pozostawić do całkowitego wyschnięcia, zanim przykryje się lukrem. Jeśli chcesz zrobić marcepan, zanim będziesz gotowy do przykrycia ciasta, zawiń go dobrze w folię spożywczą i przechowuj w lodówce do tygodnia, ponieważ owinięty w kulkę nadal będzie zawierał trochę wilgoci. Ponieważ zawiera surowe jaja, nie należy go podawać nikomu w grupie ryzyka, w tym kobietom w ciąży, osobom starszym, chorym i bardzo młodym. Możesz zrobić gotowany marcepan, który nie niesie ze sobą ryzyka. Jest trochę bardziej miękki i trudniejszy do pracy, ale dobry substytut, jeśli w ogóle się martwisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia0
Magazyn