Dżem Z Płatków Róży
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegańska przyprawa? Dżem z płatków róży może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 52 kalorie. Ten przepis służy 40. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sproszkowane pektyny owocowe, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 54 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sorbet Z Płatków Róży, Płatek Róży Granola, oraz Miód Z Płatków Róży.
Instrukcje
Wrzucić płatki róży, sok z cytryny i 1 szklanka cukru razem w misce, aż płatki są równomiernie pokryte.
Odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać mieszaninę płatków róży i zarezerwować 1 szklankę cukru; mieszać, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu 20 minut. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i przywrócić mieszaninę do wrzenia przez 5 minut. Wymieszać pektynę i gotować przez 1 minutę.
Dżem wlać do 4 sterylizowanych słoików pół kufla. Uszczelnij pierścieniami i pokrywkami i przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu.