Dżem Z Boczku
Dżem z boczku to bezglutenowe przyprawa. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, brązowy cukier, bekon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem z bekonu i Whiskey, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz się wyrówna i boczek zacznie brązowieć, około 10 do 15 minut.
Dodać cebulę, doprawić solą, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zbrązowieje, o 5 protokół.
Dodać cukier i wymieszać do połączenia.
Dodaj 1 szklankę bulionu lub bulionu i doprowadzić go do gotowanego na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna garnka. Nadal gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i prawie cała ciecz odparuje, około 8 do 10 minut.
Dodaj 1 filiżankę bulionu lub bulionu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i prawie cała ciecz odparuje, około 8 do 10 minut.
Dodaj pozostałą filiżankę bulionu lub bulionu, miód, Espelette, odmierzoną sól i czarny pieprz i wymieszaj, aby połączyć.
Przenieść mieszaninę do blendera i zarezerwować garnek. Blendować do uzyskania gładkiej konsystencji, zdejmując małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę wlewu) i przykrywając miejsce ręcznikiem kuchennym(pozwala to na ucieczkę pary i zapobiega odrywaniu się pokrywki).Powrót mieszaninę do zarezerwowanego garnka, umieścić go na średnim ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zostanie zmniejszona do około 1 1/2 szklanki, o 6 do 8 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem. (W tym momencie dżem z boczku można schłodzić do temperatury pokojowej i schłodzić w hermetycznym pojemniku przez okres do 2 tygodni. Przewiń przed użyciem.)