Dżem Konserwowy Śliwkowy
Śliwkowy dżem konserwowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 5. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 1218 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tartych śliwek, cukru, pomarańczy pępka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Konserwa Śliwkowa, Dżem Śliwkowy, oraz Dżem Ze Śliwki Imbirowej.
Instrukcje
Przygotuj słoiki do puszkowania: przygotuj słoiki do puszkowania na jeden z następujących sposobów: możesz je przepuścić przez krótki cykl w zmywarce.
Możesz umieścić je w dużym garnku (12 quart) wody na górze stojaka na parze (aby nie dotykały dna patelni) i doprowadzić wodę do wrzenia przez 10 minut.
Lub możesz wypłukać słoiki, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, w piekarniku 93° na 10 minut.
Umieść śliwki, cukier, pomarańczę, cytrynę i rodzynki na dużej patelni 6 lub 8-quart.
Podgrzać do wrzenia. Delikatnie gotować przez 20 do 25 minut, często mieszając, lub aż mieszanina zacznie lekko zagęścić.
Jeśli chcesz, użyj nożyc kuchennych do cięcia dłuższych skórek cytrusowych.
Wymieszać z orzechami włoskimi.
Ostrożnie kadzi konserwować w słoikach, jeden po drugim, pozostawiając 1/4 cala miejsca na głowę w górnej części słoików dla uszczelnienia próżniowego.
Przetrzyj obręcz czystym, mokrym ręcznikiem papierowym.
Umieść pokrywę na słoiku, zabezpieczając pierścieniem słoika.
Pozostawić słoiki na noc. Usłyszysz, jak wydają dźwięk trzaskania, gdy tworzy się uszczelnienie próżniowe.