Dżem gruszkowy z Zielonym kardamonem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu gruszkowego z Zielonym kardamonem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 332 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 25 i kosztuje 42 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką gruszki bartlett, strąki kardamonu, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to SOS gruszkowy imbirowo-kardamonowy (i masło gruszkowe), Kardamon Gruszkowy Clafoutis, oraz Tarta z gruszką i kardamonem.
Instrukcje
W dużej szklanej lub ceramicznej misce wrzucić gruszki z cukrem i sokiem z cytryny. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Włóż metalową łyżkę do zamrażarki.
Przenieść gruszki i ich płyn do szerokiego, ciężkiego garnka i doprowadzić do wrzenia.
Pokruszony kardamon umieść w herbacianej kulce i dodaj do garnka. Gotuj gruszki na dużym ogniu, często mieszając, aż ciecz zacznie gęstnieć i gruszki staną się przezroczyste, około 10 minut.
Przełożyć jedną trzecią gruszek do robota kuchennego lub młyna spożywczego i puree do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać puree do garnka. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż dżem będzie bardzo gęsty, około 5 minut. Aby przetestować dżem, upuść niewielką ilość na schłodzoną łyżkę i zamrozić na około 30 sekund. Po przechyleniu łyżki dżem powinien być gruby i powoli spływać łyżką. Jeśli dżem jest ciekły, gotuj go przez kilka minut dłużej, a następnie przetestuj ponownie.
Wyjąć kulkę herbaty i wymieszać z miodem.
Kadzi dżem do trzech czystych, 1-pint słoików i niech ostygnie całkowicie. Szczelnie zamknij słoiki i przechowuj dżem gruszkowy w lodówce do 2 miesięcy.