Dziś Kolacja: senegalski ryż z groszkiem
Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 25 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka substytutu ryżu, pieprz habanero, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: Senegalska Zupa Z Marchwi Curry, Kolacja dziś wieczorem: ryż z gołębim groszkiem (Arroz con Gandules), oraz Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce przykryć groszek ciepłą wodą i odstawić dwadzieścia minut, a następnie odcedzić.
Umieść namoczony groszek w maszynce i pulsuj kilka razy, na tyle, aby poluzować Skórki. Przykryć zimną wodą i skórki powinny unosić się na górę.
Przełożyć groszek do dużego rondla i przykryć 1 litrem wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić do miękkości, o 30 protokół.
Dodaj ryż do garnka i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez 15 minut.
W międzyczasie cebulę, pieprz i sos rybny Połącz w blenderze i zmiksuj na puree. Wymieszać mieszaninę do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, dodając więcej wody, jeśli to konieczne. Wymieszać z oliwą i podawać.