Dziś Kolacja: Kurczak Paryski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj dziś kolację: Paryski kurczak spróbuj. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 40g białka, oraz 24g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wermutu, mleka, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Bon Bon Chicken, Dziś Kolacja: Kurczak a la Diable, oraz Dziś Kolacja: Ceglany Kurczak.
Instrukcje
Połóż piersi na desce do krojenia i użyj ostrego noża równolegle do deski do krojenia, aby przeciąć je (ostrożnie) prawie na pół, pozostawiając przymocowane około 1/2 cala. Otwórz piersi jak książkę i przykryj folią. Delikatnie Funt je młotkiem do mięsa lub ciężkiej patelni do jednolitego, 1/4-cala grubości. Doprawić obie strony solą i pieprzem.
W płytkiej misce ubij mleko i jajka, a mąkę rozłóż na talerzu.
Podgrzać 2 łyżki masła na dużej patelni, aż piana ustąpi. Pogłębiać piersi z kurczaka w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć je w jajku i przenieść na patelnię. Gotować na złoty kolor, 2-3 minuty na stronę, partiami w razie potrzeby (dodać dodatkową łyżkę masła w razie potrzeby).
Przełożyć kurczaka na talerz z folią lub do ciepłego piekarnika, następnie dodać wermut i sok z cytryny do patelni saute. Zwiększyć ogień i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmniejszyć na około minutę (około połowy), a następnie ubić pozostałe 4 łyżki masła w kawałkach.
Dodaj pietruszkę przez ostatnie kilka sekund.
Kurczaka podawać z polanym sosem.