Dziki ryż i pilaw Basmati z kiełbasą
Dziki ryż i pilaw Basmati z kiełbasą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 348 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, ryż, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pilaw ryżowy Basmati z morelami, Pilaw ryżowy Basmati z groszkiem, oraz Basmati ryż i groch Pilaf (groch Pulao) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia; dodać dziki ryż i gotować, aż tylko miękkie, o 40 protokół; odcedzić. Odstawić i przykryć, aby się ogrzać.
Tymczasem, rozgrzać oliwę z oliwek w głębokiej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż rumiane, o 5 protokół.
Wylać wszystko, ale około 3 łyżki kapieli.
Dodać pory i tymianek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pory są po prostu zwiędły, o 5 protokół. Mieszać w ryżu basmati i gotować, aż lekko rumiane, 1 do 2 protokół.
Dodać 1 1/3 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryty, 5 minut.
Ryż basmati zalewamy widelcem, następnie mieszamy z przygotowanym dzikim ryżem i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.