Dziś Kolacja: Bakłażan Caponata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać obiad dziś wieczorem: bakłażan Caponatan spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.72 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 382 kalorie, 4G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, złote rodzynki, bakłażan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Bucatini z bakłażanem, Kolacja Dziś Wieczorem: Gotowane Na Parze Pikantne Bakłażany, oraz Kolacja dziś wieczorem: bakłażan-migdałowe Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rodzynki umieścić w misce i przykryć gorącą wodą. Odstawić.
Wlać 1/4 szklanki oleju rzepakowego do dużej patelni non-stick ustawić na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać kostki bakłażana. Ułóż w jednej warstwie i gotować przez 10 minut, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Wlać pozostałą łyżkę oleju do patelni i włączyć ciepło do medium. Wrzucić czerwoną cebulę i gotować do miękkości, często mieszając, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 45 sekund. Następnie dodaj pomidory i gotuj przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Powrót bakłażana na patelnię.
Dodać ocet, rodzynki i kapary. Wyłącz ogrzewanie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec wymieszaj pietruszkę.
Przed podaniem lekko ostudzić.