Dyniowy tort lodowy z imbirową skórką

Dyniowy tort lodowy z imbirową skórką
Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz ciasteczka gingersnap, Pumpkin Pie spice, dynia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Lody Dyniowe Bez Ubijania, oraz Tort Dyniowy Imbirowy.

Instrukcje

1
Umieść około jednej trzeciej ciastek w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym, uszczelnij torbę i zwiń wałkiem do ciasta, aż ciastka zostaną drobno zmiażdżone; wlej do 9-calowej patelni do sernika z wyjmowaną obręczą (co najmniej 2 cale. wysoki). Powtórz, aby zmiażdżyć Pozostałe ciasteczka (potrzebujesz 1 3/4 szklanki łącznie) i wlać na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
2
Dodać cukier i masło i wymieszać. Naciśnij mieszaninę ciasteczek na dnie i około 1 cala w górę boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Pliki CookiePliki Cookie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec ciasto w 325 regularne lub Piec konwekcyjny, aż lekko rumiane, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ostudzić około 5 minut, a następnie schłodzić lub zamrozić, aż ostygnie, 5 do 10 minut.
5
W schłodzonej dużej misce, wymieszać dynię, pumpkin Pie spice, i 1/4 szklanki karmelu polewa, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pumpkin Pie SpicePumpkin Pie Spice
Sos KarmelowySos Karmelowy
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać lody i wymieszać do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
7
Pracując szybko, łyżka około jednej trzeciej mieszaniny lodów do zimnej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
8
Skropić 2 łyżkami karmelu i 2 łyżkami sosu krówkowego (jeśli sos krówkowy jest zbyt sztywny, rozgrzej lekko w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), mieszając raz, tylko do płynu, 15 do 30 sekund); posypać połowę kandyzowanych orzechów włoskich na wierzchu. Powtórz z dwiema kolejnymi warstwami, pomijając nakrętki na górnej warstwie. Zamrozić do uzyskania stałej masy, około 5 godzin, następnie przykryć i zamrozić do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane Orzechy WłoskieKandyzowane Orzechy Włoskie
Sos KarmelowySos Karmelowy
KrówkaKrówka
SOSSOS
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
9
Około 15 minut przed podaniem usunąć boki z patelni, ustawić torte na talerzu do serwowania i odstawić do lodówki, aby lekko zmiękczyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Pokroić w kliny.
11
Podawać z dodatkową polewą karmelową i sosem krówkowym (ciepły i ponownie wymieszać, jeśli jest zbyt sztywny), aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
KrówkaKrówka
SOSSOS

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn