Dyniowy tort lodowy z imbirową skórką
Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz ciasteczka gingersnap, Pumpkin Pie spice, dynia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Lody Dyniowe Bez Ubijania, oraz Tort Dyniowy Imbirowy.
Instrukcje
Umieść około jednej trzeciej ciastek w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym, uszczelnij torbę i zwiń wałkiem do ciasta, aż ciastka zostaną drobno zmiażdżone; wlej do 9-calowej patelni do sernika z wyjmowaną obręczą (co najmniej 2 cale. wysoki). Powtórz, aby zmiażdżyć Pozostałe ciasteczka (potrzebujesz 1 3/4 szklanki łącznie) i wlać na patelnię.
Dodać cukier i masło i wymieszać. Naciśnij mieszaninę ciasteczek na dnie i około 1 cala w górę boków patelni.
Piec ciasto w 325 regularne lub Piec konwekcyjny, aż lekko rumiane, 10 do 12 protokół.
Ostudzić około 5 minut, a następnie schłodzić lub zamrozić, aż ostygnie, 5 do 10 minut.
W schłodzonej dużej misce, wymieszać dynię, pumpkin Pie spice, i 1/4 szklanki karmelu polewa, aż będzie gładka.
Dodać lody i wymieszać do wymieszania.
Pracując szybko, łyżka około jednej trzeciej mieszaniny lodów do zimnej Skórki.
Skropić 2 łyżkami karmelu i 2 łyżkami sosu krówkowego (jeśli sos krówkowy jest zbyt sztywny, rozgrzej lekko w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), mieszając raz, tylko do płynu, 15 do 30 sekund); posypać połowę kandyzowanych orzechów włoskich na wierzchu. Powtórz z dwiema kolejnymi warstwami, pomijając nakrętki na górnej warstwie. Zamrozić do uzyskania stałej masy, około 5 godzin, następnie przykryć i zamrozić do 1 tygodnia.
Około 15 minut przed podaniem usunąć boki z patelni, ustawić torte na talerzu do serwowania i odstawić do lodówki, aby lekko zmiękczyć.
Podawać z dodatkową polewą karmelową i sosem krówkowym (ciepły i ponownie wymieszać, jeśli jest zbyt sztywny), aby dodać do smaku.