Dynia Zimowa Pieczona Imbirem
Imbir-pieczona dynia zimowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jest idealny do Zima. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Acorn squash, laska cynamonu, imbir, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dynia Zimowa Pieczona Imbirem, Prażone buraki miodowo-imbirowe i dynia Zimowa, oraz Dynia Zimowa Pieczona dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz wodę z cukrem, octem i cynamonem i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj porzeczki i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty, a następnie usuń z ognia.
W międzyczasie wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Dynię natrzeć oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Za pomocą drobnej tarki zetrzyj imbir na ściętych bokach kabaczka i wcieraj go w miąższ.
Przełożyć dynię na przygotowaną blachę do pieczenia, pokroić bokiem w dół i smażyć przez około 15 minut, aż dynia zacznie mięknąć. Przekręcić pokrojoną bok i piec przez około 17 minut dłużej, aż do miękkości; przenieść na powierzchnię roboczą i lekko ostudzić.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 42
Pokroić squash na 1 1/2-cala-kliny grubości. Lekko pocierać folię z olejem i ułożyć squash na blasze do pieczenia; pieczemy przez około 25 minut, obracając raz w połowie, aż złoty i chrupiące wzdłuż krawędzi.
Ułóż squasha na talerzu. Kij cynamonu wyrzucić z porzeczek i dodać porzeczki do squasha.
Skropić płynem do wytrawiania i crme frache i podawać.