Dynia-Gingersnap Tiramisù
Dynia-Gingersnap Tiramisù może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 577 kalorii, 11g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz calvados, puree z dyni, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto dyniowe Gingersnap z kandyzowanymi pestkami dyni, Pumpkin Gingersnap Pie, oraz Pumpkin Gingersnap Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, posypać żelatynę nad wodą i odstawić na 5 minut. W dużej misce ubić żółtka, skrobię kukurydzianą, sól i 1 1/2 szklanki cukru, aż cukier się zwilży. W dużym rondlu podgrzej mleko tylko do gotowania na parze.
Ubić 1 szklankę gorącego mleka do żółtka.
Wlać mieszaninę do mleka w rondlu i gotować na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż do wrzenia i zgęstnienia, około 5 minut.
Ubić puree z dyni i gotować, ubijając, przez 1 minutę. Z ognia ubić żelatynę, wanilię i cynamon.
W małej misce zabezpieczonej przed działaniem mikrofal, podgrzać Calvados z pozostałą 1 łyżką cukru o dużej mocy przez 10 sekund, aż cukier się rozpuści.
Ułóż jedną trzecią całych gingersnaps w naczyniu do pieczenia 9-by-13-by-2 1/2 cala. Lekko posmaruj gingersnaps z niektórymi Calvados i top z jedną trzecią kremu z dyni. Powtórz warstwę jeszcze dwa razy z pozostałymi całymi gingersnaps, Calvados i budyniem.
Posypać połowę pokruszonych piernikównaps na wierzchu i nacisnąć arkusz folii bezpośrednio na powierzchni tiramis. Zamrozić na noc.
Pozostawić tiramis w temperaturze pokojowej przez 6 godzin, aż do rozmrożenia.
Posypać pozostałymi pierniczkami.