Dwa razy Pieczone słodkie ziemniaki z polewą Boczkowo-orzechową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać dwa razy pieczone łodzie słodkich ziemniaków z boczkiem-Pekan polewa spróbować. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Mieszanka boczku, oliwy z oliwek, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Słodkie Ziemniaki Boczek Łodzie, Zdrowsza zapiekanka ze słodkich ziemniaków z orzechową kruszonką lnianą, oraz Placek Ziemniaczany Z Polewą Orzechową.
Instrukcje
Ziemniaki szorować; osuszyć ręcznikami papierowymi. Ziemniaki natrzeć oliwą z oliwek.
Umieścić na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 1 godzinę i 5 minut lub do miękkości. Lekko ostudzić na patelni.
Podczas gdy ziemniaki gotować, połączyć brązowy cukier i mąkę, mieszając trzepaczką.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 noże, aż będą kruche. Wymieszać z pekanami i boczkiem.
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż. Miąższ czerpać, pozostawiając skorupę o grubości 1/4 cala.
Umieścić miąższ w robocie kuchennym.
Dodać cukier granulowany i pozostałe składniki; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Łyżka mieszanki ziemniaków równomiernie do muszli; top równomiernie z brązowym cukrem mieszaniny.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub do całkowitego ogrzania.