Duszony kasztan i perłowa cebula Confit
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonego kasztana i perłowej cebuli Confit. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.3 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 295 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Jeśli masz masło, szalotki, pieczone, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Perłowa w stylu indyjskim (Tarte Tatin de Petits Oignons Perles a l ' indienne), Łopatka wieprzowa duszona na cydrze z karmelizowaną cebulą i jabłkiem Confit, oraz Duszona wieprzowina z perłową cebulą i winogronami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę blanszujemy w dużym rondlu z wrzącą wodą 3 minuty, następnie odcedzamy i przekładamy do miski z lodem i zimną wodą.
Kasztany ugotować w 3 łyżkach masła w dużym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 minuty.
Dodać bulion i seler i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do około 1/4 szklanki, około 10 minut.
Podczas gdy kasztany są gotowania, ciepła pozostałe 3 łyżki masła w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć szalotki i obrane cebule z tymiankiem i sól i pieprz do smaku, mieszając, aż cebula są miękkie i złociste w plastry.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół.
Delikatnie mieszamy mieszankę cebuli w mieszankę kasztanową i doprawiamy solą i pieprzem.