Duszone Pory

Duszone Pory
Przepis duszone pory można zrobić w około 1 godzinę. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Mieszanka liścia laurowego, ząbek czosnku, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przepis ten zachwycił 526 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Duszone Pory, Duszone Pory, oraz Duszone Pory.

Instrukcje

1
Odciąć końce porów, aż dojdziesz do trzonu; trochę jasnozielonej części jest w porządku, ale nie za dużo. Jeśli chcesz, możesz zachować niewykorzystaną część porów w zamrażarce, aby później zrobić zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Pokrój trzon pora wzdłuż, aż dojdziesz do końca korzenia—nie przecinaj jeszcze korzenia. Pory należy czyścić pod zimną bieżącą wodą, ponieważ pory są zwykle brudne. Gdy pory są wolne od brudu lub ziarna, przeciąć korzeń, aby dwa długie kawałki pora. (Zobacz jak czyścić pory, aby uzyskać zdjęcia i więcej szczegółów na temat czyszczenia porów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Gotować pory i czosnek na maśle: uzyskać patelnię sauté wystarczająco duże, aby utrzymać pory w jednej warstwie i podgrzać masło w nim na średnim ogniu. Gdy masło się stopi i zacznie się spieniać, podgrzać do średniej i dodać mielony czosnek, a następnie pory, przyciąć bokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Gotować przez 1-2 minuty, po prostu, aby je trochę rumiane i niech masło dostać się do porów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
5
Obrócić i posypać solą, a następnie gotować drugą stronę przez 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Gotować na wolnym ogniu z winem, liściem laurowym, cukrem, tymiankiem, solą: odwrócić pory z powrotem tak, aby ścięta strona była w dół, posypać pory cukrem, liśćmi tymianku i odrobiną więcej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać białe wino z liściem laurowym i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować 35-45 minut na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
8
Zmniejsz duszenie: gdy pory są wystarczająco delikatne, aby ostrze noża łatwo je przebiło, odkryj garnek i doprowadzaj duszenie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Niech to zmniejszyć o połowę, a następnie wyłączyć ciepło.
10
Dodać natkę pietruszki, obrócić i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn