Duszone Pory
Przepis duszone pory można zrobić w około 1 godzinę. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Mieszanka liścia laurowego, ząbek czosnku, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przepis ten zachwycił 526 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Duszone Pory, Duszone Pory, oraz Duszone Pory.
Instrukcje
Odciąć końce porów, aż dojdziesz do trzonu; trochę jasnozielonej części jest w porządku, ale nie za dużo. Jeśli chcesz, możesz zachować niewykorzystaną część porów w zamrażarce, aby później zrobić zapas.
Pokrój trzon pora wzdłuż, aż dojdziesz do końca korzenia—nie przecinaj jeszcze korzenia. Pory należy czyścić pod zimną bieżącą wodą, ponieważ pory są zwykle brudne. Gdy pory są wolne od brudu lub ziarna, przeciąć korzeń, aby dwa długie kawałki pora. (Zobacz jak czyścić pory, aby uzyskać zdjęcia i więcej szczegółów na temat czyszczenia porów.)
Gotować pory i czosnek na maśle: uzyskać patelnię sauté wystarczająco duże, aby utrzymać pory w jednej warstwie i podgrzać masło w nim na średnim ogniu. Gdy masło się stopi i zacznie się spieniać, podgrzać do średniej i dodać mielony czosnek, a następnie pory, przyciąć bokiem.
Gotować przez 1-2 minuty, po prostu, aby je trochę rumiane i niech masło dostać się do porów.
Obrócić i posypać solą, a następnie gotować drugą stronę przez 1-2 minuty.
Gotować na wolnym ogniu z winem, liściem laurowym, cukrem, tymiankiem, solą: odwrócić pory z powrotem tak, aby ścięta strona była w dół, posypać pory cukrem, liśćmi tymianku i odrobiną więcej soli.
Dodać białe wino z liściem laurowym i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować 35-45 minut na średnim ogniu.
Zmniejsz duszenie: gdy pory są wystarczająco delikatne, aby ostrze noża łatwo je przebiło, odkryj garnek i doprowadzaj duszenie do wrzenia.
Niech to zmniejszyć o połowę, a następnie wyłączyć ciepło.
Dodać natkę pietruszki, obrócić i podawać.