Doskonały Cytrynowy Placek Bezowy
Idealny cytrynowy placek bezowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Ten przepis służy 8. 14 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś skórkę z 5 cytryn, cukier, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Simply Perfect Chocolate Swiss Beza Buttercream, oraz Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Niech skorupa rozmrozić 10 minut.
Piec na stojaku piekarnika 11 do 14 minut lub aż lekko rumiane. Super.
W dużej szklanej misce do mikrofalówki wymieszaj żółtka, 1 1/2 szklanki cukru, skórkę cytrynową, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą z trzepaczką.
Dodać ¼ szklanki wrzącej wody do mieszaniny za pomocą trzepaczki do połączenia.
Dodać dodatkowe ¼ szklanki wrzącej wody.
Dodaj pozostałą wrzącą wodę do mieszaniny.
Kuchenka mikrofalowa na wysokie 4 minuty; wymieszać trzepaczką. Kuchenka mikrofalowa na wysoki dodatkowe 2 minuty; wymieszać. Kontynuuj kuchenkę mikrofalową w odstępach 2-minutowych, aż mieszanina cytryny zgęstnieje, około 8 minut. Wymieszać z masłem.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°. W średniej szklanej misce ubijaj białka i śmietanę z kamienia nazębnego za pomocą elektrycznego miksera na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Powoli ubijać w pozostałej ¼ szklanki cukru, 1 łyżka stołowa na raz, aż powstanie sztywny szczyt i mieszanina będzie błyszcząca. Łyżka mieszanki białka jajka na ciasto nadzienie.
Rozłóż na nadzieniu, ostrożnie uszczelniając bezę do krawędzi skórki, aby zapobiec kurczeniu się.
Piec 35 do 40 minut, lub do momentu, gdy beza stanie się złotobrązowa, a temperatura w środku bezy osiągnie 71°.. Schłodzić z dala od projektu 2 godziny. Przechowywać w lodówce schłodzone ciasto do serwowania. Przechowywać w lodówce.