Dorsz z masłem Sosnowo-orzechowym i szpinakiem czosnkowym
Dorsz z masłem orzechowym sosny i szpinakiem czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,71 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 23G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, szpinak, orzeszki piniowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 81%. Spróbuj Dorsz z masłem Sosnowo-orzechowym i szpinakiem czosnkowym, Gnocchi z brązowego masła ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi, oraz Gnocchi z brązowego masła ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej, ciężkiej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać orzechy i 2 łyżki soku z cytryny, i wymieszać; gotować 1 minutę lub aż orzechy są złotobrązowe.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Przyprawiamy rybę solą i pieprzem.
Dodaj 2 łyżeczki oleju do patelni na średnim ogniu.
Dodać rybę; gotować 2 minuty na stronę, aż się łuszczy.
Przekładamy na talerz; nakrętki układamy na rybie. Namiot z folią do ogrzania.
Wytrzyj patelnię czystym ręcznikiem papierowym. Rozgrzać Pozostałe 1 łyżeczkę oleju na średnim ogniu.
Dodać czosnek i szpinak; gotować 5 minut, mieszając, aż szpinak zwiędnie.
Dodaj pozostały sok z cytryny; gotować 1 minutę do mieszania smaków.
Szpinak ułożyć na półmisku; na wierzch polać filetami.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris