Dorsz pieczony na czarno z fasolą morską i ostrygami

Dorsz pieczony na czarno z fasolą morską i ostrygami
Czarny pieczony dorsz z fasolą morską i ostryg może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, fasolę morską, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dorsz Pieczony Na Czarno Z Fasolą Morską I Ostrygami, Ostrygi Z Sosem Ostrygowym I Czarną Fasolą, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Fasolę morską ugotować w 2-ćwiartkowym rondlu z wrzącej (niesolonej) wody 1 minutę, a następnie osuszyć w durszlaku. Szybko przenieść do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odcedzić, następnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Ostrygi odcedzić na sitku ustawionym nad miską i zarezerwować ich trunek.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi
AlkoholAlkohol
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rybę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
6
Rozgrzać olej w 12-calowej żaroodpornej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować ryby, skórki z boku, aż spody są rumiane, 2 do 3 protokół. Odwróć ryby i przenieść patelnię do piekarnika, następnie pieczeń, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 9 do 11 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
7
Podczas pieczenia dorsza, gotować szalotkę w 3 łyżki masła, pokryte, w 10-calowej ciężkiej patelni na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, ale nie Złoty, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać sok z cytryny i Likier ostrygowy i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
AlkoholAlkohol
OstrygiOstrygi
9
Dodać ostrygi i lekko doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby, a następnie gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż ledwo twarde, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OstrygiOstrygi
10
Zdjąć z ognia.
11
Środkowe kawałki dorsza na 4 dużych talerzach (patelnia rezerwowa) i ułóż fasolę morską i ostrygi wokół ryb. Odrzuć tłuszcz z 12-calowej patelni i dodaj płyn do gotowania ostryg. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i zawirować w pozostałej łyżce masła, aż włączone. Łyżka sosu nad owocami morza i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi
Owoce MorzaOwoce Morza
MasłoMasło
FasolaFasola
SOSSOS
RybyRyby
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn