Dorsz Pieczony Cytryną
Dorsz pieczony cytryną to pescatarian przepis z 45 porcjami. Jedna porcja zawiera 26 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz paprykę, sól, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Pieczone pączki cytrynowe z cytrynową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli filety rybne są duże, pokrój na kawałki.
Wymieszaj masło z cytryną juice.In inną miskę, wymieszać mąkę, sól i biały pieprz.Ryby zanurzyć w mieszaninie masła; płaszcz ryby z mieszaniny mąki.
Umieść rybę w kwadratowym naczyniu do pieczenia, 8x8x2 cali.
Pozostałą mieszaninę masła zalać rybą; posypać papryką.Gotować Odkryte w piekarniku 350 stopni, aż ryby płatki łatwo widelcem, 25-30 minut.
W razie potrzeby udekoruj natką pietruszki i plasterkami cytryny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku