Dorsz duszony z małż, Linguiça i ziemniakami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać dorsza duszone z małż, Linguiça, i ziemniaki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 587 kalorii, 48g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.12 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz małże littleneck, sok z cytryny, kiełbasa chorizo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Małże Littleneck Z Linguica, Wieprzowina duszona z małż, oraz Żeberka Duszone W Piwie Z Małż.
Instrukcje
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie 10 minut lub do miękkości; odcedzić.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i następne 3 składniki; gotować 3 protokół lub aż prawie miękkie.
Dodać kiełbasę i gotować 3 protokół.
Dodać sok z małży i koncentrat pomidorowy; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 3 protokół.
Dodać dorsza i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 4 do 5 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Dodać ziemniaki, i gotować 1 do 2 protokół lub do ogrzania przez.
Przed podaniem dokładnie skropić sokiem z cytryny.
Uwaga na wino: piękne, uniwersalne wino do połączenia z tym przepisem na dorsza to Chateau Ste. Michelle 2004 Horse Heaven Sauvignon Blanc (18 Dolarów). Jeśli chcesz poszerzyć swój repertuar vino, spróbuj Ros z Cabernet Sauvignon, 1 + 1=3, 2004, Penedes, Hiszpania (12 USD), polecany przez Michaela Flynna, dyrektora win i sommeliera w restauracji Kinkead ' S w Waszyngtonie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.