Dorsz duszony z małż, Linguiça i ziemniakami

Dorsz duszony z małż, Linguiça i ziemniakami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać dorsza duszone z małż, Linguiça, i ziemniaki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 587 kalorii, 48g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.12 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz małże littleneck, sok z cytryny, kiełbasa chorizo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Małże Littleneck Z Linguica, Wieprzowina duszona z małż, oraz Żeberka Duszone W Piwie Z Małż.

Instrukcje

1
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie 10 minut lub do miękkości; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać cebulę i następne 3 składniki; gotować 3 protokół lub aż prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać kiełbasę i gotować 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
5
Dodać sok z małży i koncentrat pomidorowy; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
6
Dodaj małże, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
7
Dodać dorsza i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 4 do 5 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
8
Dodać ziemniaki, i gotować 1 do 2 protokół lub do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
9
Przed podaniem dokładnie skropić sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
10
Uwaga na wino: piękne, uniwersalne wino do połączenia z tym przepisem na dorsza to Chateau Ste. Michelle 2004 Horse Heaven Sauvignon Blanc (18 Dolarów). Jeśli chcesz poszerzyć swój repertuar vino, spróbuj Ros z Cabernet Sauvignon, 1 + 1=3, 2004, Penedes, Hiszpania (12 USD), polecany przez Michaela Flynna, dyrektora win i sommeliera w restauracji Kinkead ' S w Waszyngtonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn