Donair
Donair może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 587 kalorii, 27g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, ocet, chlebek pita i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lamb Donair White Pizza.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
W średniej misce, wymieszać mieloną wołowinę, bułka tarta, pieprz cayenne, papryka, cebula w proszku, czosnek w proszku, mielony czarny pieprz, i sól. Naciśnij do kwadratowego naczynia do pieczenia 8x8 cali lub naczynia do zapiekania.
Piec przez 2 godziny w nagrzanym piekarniku, aż do ugotowania. Odstawić do ostygnięcia na co najmniej 1/2 godziny, mięso będzie kroić jeszcze lepiej, jeśli jest rzeczywiście całkowicie schłodzone.
Aby zrobić sos, połącz odparowane mleko, cukier i ocet w słoiku z pokrywką i dobrze wstrząśnij, aby zmiksować. Odstawić do zgęstnienia.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu, i odciąć cienkie plasterki bochenka mięsa. Smażyć plastry krótko na gorącej patelni, aż rumiane z każdej strony.
Wyjąć z patelni i zachować ciepło. Flick trochę wody na gorącej patelni, i brązowy pieczywo pita trochę z każdej strony, aby zmiękczyć.
Załaduj jedną stronę pitas z plastrami mięsa, pomidorami i cebulą. Łyżka sosu nad nadzieniem, i złożyć pitas na pół, a następnie w kierunku środka. Voila, jesz!