Domowe Wegańskie Kimchi
Przepis domowej roboty Wegańskie Kimchi może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 69 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 909 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka kapusty napa, czosnek, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap), Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, oraz Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść liście kapusty, daikon i zieleń szalotki w dużej misce i posyp 2 łyżkami koszernej soli. Wrzucić do połączenia, przykryć, a następnie odstawić w temperaturze pokojowej, aż kapusta zwiędnie, co najmniej 1 godzinę i do 1
Powinien uwalniać około 1/4 do 1/2 szklanki płynu.
W międzyczasie połącz białka scallion, czosnek, imbir, chili w proszku, pastę miso i cukier w misce robota kuchennego lub blendera. Proces do momentu utworzenia szorstkiej pasty, łącznie około 30 sekund, skrobanie boków w razie potrzeby.
Gdy kapusta zwiędnie, dodaj mieszankę chili i obróć do płaszcza.
Dodaj 1 szklankę wody do mieszaniny. Smak płynu i dodać więcej soli w razie potrzeby (powinien mieć słoność wody morskiej). Zapakuj kimchi do słoików mason, mocno naciskając, aby szczelnie zapakować i używając pałeczki, aby uwolnić pęcherzyki powietrza uwięzione w dnie słoika. Przykryj kimchi płynem.
Szczelnie zamknąć słoiki i pozostawić je w chłodnej temperaturze pokojowej na 24 godziny, a następnie przenieść do lodówki. Pozostawić do fermentacji co najmniej 1 tydzień przed jedzeniem (patrz uwaga). Kimchi będzie trwać do 1 miesiąca po otwarciu. Alternatywnie, umieścić bezpośrednio w lodówce po parkingu i smak codziennie począwszy od pierwszego tygodnia, aż będzie tak kwaśny,jak chcesz. Spożywać w ciągu 1 miesiąca.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.