Domowe Ciasteczka Whippet
Domowe ciasteczka Whippet mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Ten przepis służy 30. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 65 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz miód, łyżeczki syropu kukurydzianego, białka jajek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Domowe Ciasteczka Whippet, Domowe Ciasteczka Z Biedronki, oraz Domowe Ciasteczka Milano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, sól i sodę oczyszczoną i ustawić aside.In mikser Stojący wyposażony w łopatkę, masło ubić z cukrem cukierniczym i cukrem granulowanym, aż będzie lekkie i puszyste. Ubij w jajku, a następnie miód, śmietana i wanilia.
Dodać mieszaninę mąki i mieszać, aż ciasto powstanie.Pat ciasto do 1/4 cala grubości (cieńsze, jeśli wolisz)płyty na dużej blasze wyłożonej pergaminem lub folią nonstick. Schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do bardzo twardego. Ciasto zaczyna się bardzo miękkie, więc konieczne jest schłodzenie.Rozgrzej piekarnik do 350°. Używając 1 lub 2-calowego okrągłego obcinacza do ciastek, Wytnij około 30 rund (dostaniesz więcej za pomocą mniejszego obcinacza). Ułóż na dwóch dużych arkuszach ciastek i piecz po jednym arkuszu na raz na środkowej półce przez 10 minut lub do momentu, gdy spody będą ładnie rumiane.
Przenieś ciasteczka do stojaka, aby ostygły.Przygotuj piankę. Dopasuj dużą torebkę z ciastem z okrągłą końcówką 1/2 cala.
Białka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.Umieścić 1/4 szklanki wody w małej misce i posypać pakiet żelatyny nad nim. Mieszaj well.In mały rondel, połączyć pozostałe 8 łyżeczek wody, cukru, syropu kukurydzianego i soli. Używając średniego ciepła, podgrzewaj bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 240 stopni (stopień miękkiej piłki).Podczas gdy syrop nagrzewa się, ubijaj jajka za pomocą końcówki trzepaczki, aż utworzą się sztywne szczyty. Jeśli jaja tworzą szczyty, zanim syrop osiągnie 240, zatrzymaj mikser. Gdy syrop osiągnie 240 stopni, ponownie włącz mikser i wlej go cienkim strumieniem do białek. Użyj gumowego skrobaka, aby upewnić się, że masz to wszystko.Zeskrobać żelatynę do jeszcze gorącego rondla i wymieszać tak, aby rozrzedziła się i rozpuściła z pozostałego ciepła.
Dodaj go do miksera, gdy jest jeszcze uruchomiony.
Dodać wanilię i zachować na bicie przez 5 minut lub aż miska czuje się chłodny i mieszanina jest wystarczająco gruba, aby rury. Rura kopce z prawoślazu na wierzchu ciasteczka i niech prawoślazu zwieńczone ciasteczka siedzieć na stojaku przez co najmniej dwie godziny. Po upływie dwóch godzin możesz przejść do zanurzania lub zamrozić ciasteczka i zanurzyć je, gdy jest to wygodne.Do zanurzania użyj ulubionej metody. Polecam hartowanie czekolady, ale to wymaga praktyki. Tak temper czekoladę, jeśli wiesz jak, lub po prostu stopić czekoladę i tłuszcz w podwójnym kotle. Wsad każde ciastko jeden po drugim w czekoladzie i podnieś dwoma widelcami, pozwalając czekoladzie spływać po bokach. Ustaw na stojaku, który już umieszczone na arkuszu folii lub pergaminu złapać kapie.