Dolmas Pilaf
Dolmas Pilaf jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 628 kalorii, 20g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, ryż, konserwowane liście winogron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Dolmas, Moje Ulubione Dolmy, oraz Sałatka Farro Dolmas.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 4-do 6-quart patelni na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę i cebulę i często mieszać, aż jagnięcina jest kruchy i rumiane, 5 do 7 protokół.
Dodaj ryż, liście winogron, pietruszkę, koperek, orzeszki piniowe, porzeczki, solankę i 4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, 20 do 25 minut.