Dip krabowy z solą czosnkową i pieczonymi pomidorami Cherry
Dip krabowy z solą czosnkową i pieczonymi pomidorami koktajlowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 747 kalorii, 21g białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.36 za porcję. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, krakersy saltine, pomidory koktajlowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Zapiekane Szparagi Z Pomidorkami Koktajlowymi I Czosnkiem, Pomidorki Cherry Faszerowane Krabem, oraz Spaghetti z krabem, pomidorkami koktajlowymi i bazylią.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W maszynce dodać serek śmietankowy, majonez i Dijon i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek, w razie potrzeby, i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Proces aż dobrze połączone, skrobanie w dół boki z gumową szpatułką, jak idziesz. Wrzucić mieszaninę do dużej miski i złożyć w posiekanym szczypiorku i krabów. Przyprawy wyregulować solą i pieprzem, przykryć i odstawić do lodówki.
W międzyczasie przygotuj sól. Dodać masło czosnkowe łącząc mielony czosnek z pietruszką i roztopionym masłem.
Na wyłożoną blachę do pieczenia wyłożyć płaską warstwę soli i użyć pędzla do pieczenia, aby ułożyć solniczki masłem czosnkowym.
Piec w piekarniku przez około 5 do 7 minut, aż złoty.
Podziel każdego pomidora wzdłuż i wrzuć do miski z octem balsamicznym. Wrzucić pomidory koktajlowe na drugą blachę do pieczenia i skropić trochę oliwy z oliwek, w razie potrzeby, na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem i piec w piekarniku przez 7 do 8 minut.
Aby służyć, ułóż 3 elementy, aby mogły być zmontowane przez każdą osobę. Łyżka mieszanki kraba do miski, stos soli w stosie obok niego i podawać palone pomidory w filiżance kawy. Weź saltynę, łyżkę małego Dipu krabowego na wierzchu i udekoruj kawałkiem pomidora.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.