Dijon-Herbed Turcja
Dijon-Herbed Indyk może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Ten przepis służy 45 i kosztuje 52 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście rozmarynu, szarą musztardę Poupon country dijon, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Turcja Dijon Topi, Kolacja Z Indykiem W Dijon, oraz Sos Z Indyka Dijon.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Wymieszać masło, 1/4 szklanki musztardy, rozmaryn i pieprz w średniej misce do wymieszania; wymieszać w 1/4 szklanki soku pomarańczowego. Rezerwa 1/4 mieszanki musztardy szklanki do tworzenia sosu; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Pozostały sok pomarańczowy wlać do jamy indyka. Poluzować skórę indyka z mięsa; 1/4 szklanki pozostałej mieszanki musztardy wcierać pod skórę, a następnie wcierać dodatkowe 1/4 szklanki pozostałej mieszanki musztardy na zewnątrz indyka.
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na stojaku w patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część jednego z ud, uważając, aby termometr nie dotykał kości.
Dodaj 1 szklankę wina do patelni.
Piec 1 godzinę, szczotkując pozostałą musztardą po 30 minutach. Indyka luźno przykryć folią. Kontynuuj pieczenie 2 do 2-1 / 4 godzin lub aż termometr mięsa zarejestruje 74°, mieszając Pozostałe wino, 1/2 szklanki na raz, w kapiele na patelni, jeśli to konieczne, aby zapobiec ich spalaniu.
Przełożyć indyka na deskę do krojenia, zastrzegając kapiele na patelni; przykryć indyka folią.
W międzyczasie wlać kapiele do dużej miarki; odtłuścić tłuszcz.
Dodać wystarczającą ilość pozostałego wina do kapieli, aby zmierzyć 2-1 / 2 szklanki; odstawić.
Dodać zastrzeżoną mieszaninę musztardy do patelni; gotować aż do ogrzania, często mieszając. Stopniowo dodawać mąkę, ciągle mieszając trzepaczką aż do wymieszania. Gotować na średnim ogniu 1 do 2 min. lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Dodać kapiące Patelnie; mieszać aż do wymieszania. Gotować 2 do 3 min. albo aż sos zgęstnieje i zacznie się gotować. Wymieszać z pozostałą musztardą.