Deska cedrowa - Grillowany łosoś z czosnkiem, cytryną i koperkiem

Cedrowa Deska-Grillowany łosoś z czosnkiem, cytryną i koperkiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka koperku, ząbki czosnku, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Łosoś z desek cedrowych w sosie Chrzanowo-koperkowym, Johnny Garlic ' s Cedar Plank Salmon, oraz Deska Cedrowa - Grillowany Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć nieoczyszczoną deskę cedrową (lub deski) wystarczająco dużą, aby pomieścić stronę łososia (5 do 7 cali szerokości i 16 do 20 cali długości) w wodzie, obciążając ją czymś ciężkim, jak cegła, więc pozostaje zanurzona od 30 minut do 24 godzin.
Gdy jesteś gotowy do grillowania, zbuduj ogień węglem drzewnym w połowie grilla lub włącz palniki grillowe na wysokości przez 10 minut. W międzyczasie wymieszać olej, czosnek, koperek, sól, pieprz i skórkę z cytryny. natrzeć łososia i wsypać do okrycia.
Umieść nasączony cedr na gorącym ruszcie do grilla, zamknij pokrywę i obserwuj, aż drewno zacznie palić, około 5 minut.
Przenieś łososia na gorącą deskę, przenieś łososia z bezpośredniego ogrzewania węglem drzewnym lub włącz palniki do niskiego poziomu i gotuj pod przykryciem, aż łosoś będzie po prostu nieprzezroczysty (130 na termometrze do mięsa umieszczonym w najgrubszej sekcji) 20 do 25 minut lub dłużej, w zależności od grubości i temperatury grilla.
Odstawić 5 minut; Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.