Deska cedrowa - Grillowany łosoś z czosnkiem, cytryną i koperkiem

Deska cedrowa - Grillowany łosoś z czosnkiem, cytryną i koperkiem
Cedrowa Deska-Grillowany łosoś z czosnkiem, cytryną i koperkiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka koperku, ząbki czosnku, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Łosoś z desek cedrowych w sosie Chrzanowo-koperkowym, Johnny Garlic ' s Cedar Plank Salmon, oraz Deska Cedrowa - Grillowany Łosoś dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Moczyć nieoczyszczoną deskę cedrową (lub deski) wystarczająco dużą, aby pomieścić stronę łososia (5 do 7 cali szerokości i 16 do 20 cali długości) w wodzie, obciążając ją czymś ciężkim, jak cegła, więc pozostaje zanurzona od 30 minut do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Deska CedrowaDeska Cedrowa
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
2
Gdy jesteś gotowy do grillowania, zbuduj ogień węglem drzewnym w połowie grilla lub włącz palniki grillowe na wysokości przez 10 minut. W międzyczasie wymieszać olej, czosnek, koperek, sól, pieprz i skórkę z cytryny. natrzeć łososia i wsypać do okrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Rozproszony Sos TabascoRozproszony Sos Tabasco
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
3
Umieść nasączony cedr na gorącym ruszcie do grilla, zamknij pokrywę i obserwuj, aż drewno zacznie palić, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
4
Przenieś łososia na gorącą deskę, przenieś łososia z bezpośredniego ogrzewania węglem drzewnym lub włącz palniki do niskiego poziomu i gotuj pod przykryciem, aż łosoś będzie po prostu nieprzezroczysty (130 na termometrze do mięsa umieszczonym w najgrubszej sekcji) 20 do 25 minut lub dłużej, w zależności od grubości i temperatury grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
5
Odstawić 5 minut; Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia64
Magazyn