Deser Żelatynowy Śliwkowo-Hibiskusowy
Ten przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 93 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę o smaku wiśniowym, kwiaty hibiskusa, śliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Cmentarny Deser Żelatynowy, Deser Żelatynowy Sangria, oraz Placki Deserowe Żelatynowe.
Instrukcje
Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia.
Dodać do cytrynowej mieszanki żelatyny; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia.
Wlać 1/4 szklanki żelatyny do 2-qt. szklana miska spryskana sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 15 min. lub aż lekko zgęstnieje.
Śliwki przeciąć na pół; usunąć pestki.
Śliwki pokroić w cienkie plasterki, pozostawiając plasterki połączone na 1 końcu każdej śliwki.
Miejsce, Wyciąć Boki w dół, na powierzchni roboczej; spłaszczyć lekko do plasterków wentylatora. Ułóż w misce żelatynę cytrynową; przykryj pozostałą rozpuszczoną żelatyną. Przechowywać w lodówce 15 min. lub dopóki żelatyna nie zostanie ustalona, ale nie będzie jędrna.
W międzyczasie przynieś 2 szklanki pozostałej wody do wrzenia; wlej kwiaty do miski. Wymieszać; przykryć.
Odstawić 5 min. Odcedź ciecz, zachowując ciecz; naciśnij kwiaty, aby usunąć nadmiar cieczy. Odrzuć kwiaty.
Do reserved liquid dodać mieszanki żelatyny wiśniowej; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia. Wymieszać z pozostałą wodą. Przechowywać w lodówce 15 min. albo do ostygnięcia.
Wlać żelatynę wiśniową na żelatynę cytrynową. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub do firmy. Unmold tuż przed podaniem.