Deser Z Kremem Jagodowym
Przepis na deser z kremem jagodowym można przygotować w około 20 minut. Ten przepis daje 9 porcji z 300 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Za 80 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 22 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i podnieś okruchy krakersów graham, masło, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Deser Z Kremem Jagodowym, Deser Z Twarogiem Jagodowym, oraz Deser Anielski Z Jagodami.
Instrukcje
W małej misce połącz śmietanę i jogurt; odstawić. W małym rondelku posyp żelatyną zimną wodę; odstawić na 1 minutę.
Dodaj 1/2 szklanki cukru. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilię i śmietanę, aż się połączą.
Przełóż do dużej miski. Schłodź, aż częściowo zastygnie.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj okruchy krakersów graham, masło i pozostały cukier; odstawić 1/4 szklanki na polewę. Wciśnij pozostałą mieszankę miękiszu do nie natłuszczonego 8-calowego. kwadratowe naczynie; odstawić.
Wymieszaj jagody w mieszance żelatynowej; złożyć bitą śmietanę. Łyżka do skorupy.
Posyp zarezerwowaną mieszanką miękiszu. Schłodź, aż stwardnieje. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.