Delikatny Tort Herbaciany Chai
Delikatne ciasto herbaciane Chai wymaga około 37 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Na 39 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieszankę ciasta, wodę, gruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Delikatne Ciasto Czekoladowe, Delikatne Ciasto Cytrynowe, oraz (1936) Delikatny Biały Tort... dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryć 9-calową okrągłą patelnię z natryskiem do gotowania i wyłożyć papierem do pergaminu. Odstawić patelnię.
Doprowadzić 1 1/3 szklanki wody do wrzenia w rondlu; zdjąć z ognia i dodać torebki herbaty. Przykryć i niech strome 2 minuty; wyrzucić torebki herbaty.
Wyjąć 1/2 filiżanki herbaty z patelni i wlać do płytkiej miski; umieścić w zamrażarce 10 minut lub do ostygnięcia (nie zamrażać). Rezerwa pozostała herbata na patelni.
Połączyć 2 łyżki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce; dodać do pozostałej herbaty na patelni. Wymieszać z cukrem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę lub aż mieszanina zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać ekstrakt z migdałów i odstawić.
Połączyć ciasto mix, białko jaja, i 1/2 szklanki schłodzonej herbaty. Beat mikserem przy niskiej prędkości 30 sekund; beat przy średniej prędkości 3 minuty.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w 350 przez 17 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Fajne ciasto na patelni 10 minut na stojaku z drutu.
Zdjąć z patelni i ostrożnie odkleić pergamin. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Połóż ciasto na talerzu. Ułóż plasterki gruszki w wzór szprychy na górze. Łyżka glazury nad gruszką, pozwalając niektórym biegać po bokach.
Posypać migdałami. Przechowywać w lodówce, odkryte, aż będzie gotowy do służyć.