Date & Ginger malt loaf
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do skrzynki receptury, Data & imbir Bochenek słodu może być przepis należy spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 409 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako tania przystawka. 57 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz syrop imbirowy, jajka, odparowane mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sticky Malt Loaf, Bochenek słodowy z bananem i miodem, oraz Chocolate Malt Pudding Pops: Frosty, Fudgy Malt Perfection.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Wysmaruj i wyłóż pergaminem do pieczenia 900g/2lb bochenka.
Włożyć daktyle, odparowane mleko i cukier do małego rondla, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, aż daty będą miękkie i cukier się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia.
Włóż mąkę, słód mleko w proszku, zmielony imbir, imbir macierzysty, wodorowęglan i masło do robota kuchennego i blitzuj, aż mieszanina będzie przypominać bułkę tartą.
Wlać schłodzoną mieszaninę daktylową i jajka i krótko pulsować, aż mieszanina zostanie połączona. Włóż do przygotowanej puszki i piecz przez 1 godz. 15 min, aż do włożonego szaszłyku wyjdzie czysty. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut w puszce, a następnie przenieś do stojaka z drutu.
Połączyć wszystkie składniki na mżawkę i łyżką na ciasto. Pozostawić do Ustawienia przed podaniem. To ciasto jest pyszne, jeśli jest spożywane w dniu, w którym jest wykonane, ale poprawi się po dniu lub 2 w puszce ciasta.