Dżem śliwkowo-kardamonowy

Dżem śliwkowo-kardamonowy
Dżem śliwkowo-kardamowy Damson Plum Cardamom to bezglutenowy i laktoowowegetariański dodatek. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 351 kalorii . Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut . Udaj się do sklepu i kup masło, strąki kardamonu, śliwki damasceńskie i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Brie z chutneyem z mandarynek o zapachu kardamonu , Lody bananowo-kardamonowe bez jajek i Sernik czekoladowo-kardamonowy bez jajek .

Instrukcje

1
Wypłucz śliwki w zlewie pełnym chłodnej wody i usuń szypułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Umieść je w garnku o grubym dnie, odpowiednim do powolnego gotowania i wystarczająco głębokim, aby śliwki mogły się spienić, gdy zaczną się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodaj wodę i strąki kardamonu i doprowadź mieszankę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do małego, aby powoli gotować i pozwól owocom gotować się bez przykrycia przez 1 1/2 godziny. Pozostaw śliwki do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Aby wydrylować śliwki, odcedź ostudzone śliwki przez durszlak, wyciskając sok rękoma i zbierając go do dużej miski. Nabieraj zawiesinę z pestek i owoców w durszlaku małymi garściami i delikatnie wyciskaj miąższ śliwek i skórki do miski z syropem, zatrzymując pestki w dłoni, a następnie wyrzucając je.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Włóż śliwki z powrotem do oryginalnego garnka z cukrem i masłem. Gotuj na bardzo małym ogniu, aż mieszanka zacznie gęstnieć, około 4 godzin. Aby sprawdzić, czy pektyna odpowiednio się rozwinęła, nałóż łyżkę dżemu na talerz i włóż go do lodówki na kilka minut: mieszanka powinna być miękka i nie powinna już być syropowata.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
PektynaPektyna
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Wlej gorący dżem do gorących, sterylnych słoików, wytrzyj krawędzie, załóż sterylne pokrywki i dokręć nakrętki. Pozostaw słoiki do ostygnięcia do temperatury pokojowej i sprawdź, czy każdy słoik jest szczelnie zamknięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn