Czerwone wino-gotowane tarty figowe i Ricotta

Czerwone wino-gotowane tarty figowe i Ricotta
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.75 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz zinfandel, częściowo odtłuszczony ser ricotta, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Daktyle Gotowane W Przyprawionym Winie Przyprawione Świeżą Ricottą, Tarta z cukinią, szynką i ricottą, oraz Tarty Sernikowe Ricotta.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj figi. Zmniejszyć ogień; gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
3
Wyjąć figi łyżką szczelinową i umieścić w płytkim naczyniu. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić płyn do gotowania do wrzenia i gotować przez 15 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni; pokrój ciasto na 8 (4-calowe) okręgi, zmieniając resztki ciasta w razie potrzeby. Dopasuj każde kółko ciasta do 3 1/2-calowej patelni do tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
6
Piec w 450 przez 7 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
7
Połącz ricottę z miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
MiódMiód
8
Rozprowadzić około 1 1/2 łyżki mieszanki ricotta do każdej skorupy tart. Ułóż 3 połówki figowe, pokrój boki w górę, wewnątrz każdej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
FigiFigi
9
Każdą tartę skropić 1 łyżką mieszanki winnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
10
Dekoruj miętą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn