Czerwone wino-gotowane tarty figowe i Ricotta
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.75 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz zinfandel, częściowo odtłuszczony ser ricotta, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Daktyle Gotowane W Przyprawionym Winie Przyprawione Świeżą Ricottą, Tarta z cukinią, szynką i ricottą, oraz Tarty Sernikowe Ricotta.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj figi. Zmniejszyć ogień; gotować 2 minuty.
Wyjąć figi łyżką szczelinową i umieścić w płytkim naczyniu. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić płyn do gotowania do wrzenia i gotować przez 15 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki. Kryj się i wyluzuj.
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni; pokrój ciasto na 8 (4-calowe) okręgi, zmieniając resztki ciasta w razie potrzeby. Dopasuj każde kółko ciasta do 3 1/2-calowej patelni do tarty.
Piec w 450 przez 7 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Rozprowadzić około 1 1/2 łyżki mieszanki ricotta do każdej skorupy tart. Ułóż 3 połówki figowe, pokrój boki w górę, wewnątrz każdej skorupy.
Każdą tartę skropić 1 łyżką mieszanki winnej.
Dekoruj miętą, w razie potrzeby.