Czerwona kapusta z jabłkami
Kapusta czerwona z jabłkami może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 8 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 167 kalorii, 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup sok jabłkowy, kapustę, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Duszona czerwona kapusta z czerwoną cebulą i jabłkami, Czerwona kapusta z jabłkami i Czerwona kapusta z jabłkami.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie złocista i miękka.
Dodać kapustę, jabłka, cydr, cukier, ocet, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę lub do momentu, aż kapusta i jabłka będą miękkie, a płyn się zredukuje.
W razie potrzeby posyp boczkiem i natką pietruszki.