Czekoladowe Fondue z kandyzowaną skórką pomarańczową, malinami i migdałowymi Makaronikami

Czekoladowe Fondue z kandyzowaną skórką pomarańczową, malinami i migdałowymi Makaronikami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego Fondue z kandyzowaną skórką pomarańczową, malinami i Makaronikami migdałowymi. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 5,74 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1112 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jeśli masz pomarańcze pępka, śmietanę, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą, oraz Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odciąć 1/2-calowy kawałek od góry i dołu każdej pomarańczy, aby odsłonić owoce, a następnie zdobyć skórkę pomarańczową od góry do dołu w odstępach 1/3-calowych, przecinając rdzeń, ostrym nożem. Zdjąć palcami każdy pasek skórki, w tym rdzeń, i umieścić w 2-do 3-quart ciężkiego rondla. (Zachowaj owoce do innego użytku.) Zalać patelnię wodą, następnie dodać 1/4 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować, odsłonięte, 10 minut, a następnie odsączyć skórki na sicie. Powtórz procedurę z większą ilością zimnej wody i pozostałą 1/4 łyżeczki soli, a następnie odłóż skórki na bok. (Jeśli peelingi nie są bardzo delikatne, powtórz procedurę po raz trzeci.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PomarańczowyPomarańczowy
OwoceOwoce
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
SitoSito
PatelniaPatelnia
2
Umieść arkusz papieru pergaminowego lub papieru woskowego na blasze do pieczenia i ustaw blachę do pieczenia na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Doprowadzić granulowany cukier i wodę (1/4 szklanki) do wrzenia w oczyszczonym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i szczotkując kryształy z boku patelni szczotką do ciasta zanurzoną w zimnej wodzie, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Dodaj peelingi do syropu na patelni i gotuj, często mieszając, aż większość syropu zostanie wchłonięta przez peelingi, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przełożyć peelingi na wyłożoną blachę do pieczenia, oddzielając paski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Pozostawić do wyschnięcia, aż tylko lekko lepki, co najmniej 1 godzinę. makaroniki: umieścić stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 163°. masło dużą blachę do pieczenia i umieścić migdały w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
7
Zmiksuj pastę migdałową, białko jaja i sól w maszynce do gotowania, aż będzie gładka, a następnie przełóż ciasto do małej miski lub arkusza papieru woskowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Białka JajBiałka Jaj
CiastoCiasto
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przełożyć lekko zaokrąglone łyżeczki ciasta, kilka na raz, do migdałów i obrócić, aby całkowicie pokryć, a następnie przenieść do blachy do pieczenia jako powlekane, układając kulki około 1 cal od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Piec do bladego złota i spody są Złote, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
1
Czekoladę drobno posiekać (najlepiej w robocie kuchennym) i przełożyć do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przynieś śmietanę, masło i koniak na wolnym ogniu w rondlu 1/2-do 1-quart na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KoniakKoniak
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i dodać czekoladę, mieszając, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
4
Przelej do garnka do fondue i ustaw nad płomieniem świecy lub do małej rozgrzanej miski (czekolada pozostanie wystarczająco ciepła, aby zanurzyć się przez około 20 minut bez świecy).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
5
Ułóż maliny, skórkę pomarańczową i makaroniki na talerzu (użyj drewnianych kostek do malin) i podawaj z fondue.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MalinyMaliny
1
* Skórka pomarańczowa może być suszona do 8 godzin i może być przechowywana w szczelnej plastikowej torbie w temperaturze pokojowej przez 2 dni.* Makaroniki można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Czekoladę można posiekać 1 dzień wcześniej i przechowywać, przykrytą folią, w temperaturze pokojowej.* W przypadku pozostawienia fondue czekoladowego na świecy przez dłuższy czas, od czasu do czasu mieszaj, aby uniknąć przypalenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CzekoladaCzekolada
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia23
Magazyn