Czekoladowe Fondue z kandyzowaną skórką pomarańczową, malinami i migdałowymi Makaronikami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego Fondue z kandyzowaną skórką pomarańczową, malinami i Makaronikami migdałowymi. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 5,74 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1112 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jeśli masz pomarańcze pępka, śmietanę, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą, oraz Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Odciąć 1/2-calowy kawałek od góry i dołu każdej pomarańczy, aby odsłonić owoce, a następnie zdobyć skórkę pomarańczową od góry do dołu w odstępach 1/3-calowych, przecinając rdzeń, ostrym nożem. Zdjąć palcami każdy pasek skórki, w tym rdzeń, i umieścić w 2-do 3-quart ciężkiego rondla. (Zachowaj owoce do innego użytku.) Zalać patelnię wodą, następnie dodać 1/4 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować, odsłonięte, 10 minut, a następnie odsączyć skórki na sicie. Powtórz procedurę z większą ilością zimnej wody i pozostałą 1/4 łyżeczki soli, a następnie odłóż skórki na bok. (Jeśli peelingi nie są bardzo delikatne, powtórz procedurę po raz trzeci.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Pomarańczowy
Owoce
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Nóż
Sito
Patelnia
2
Umieść arkusz papieru pergaminowego lub papieru woskowego na blasze do pieczenia i ustaw blachę do pieczenia na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Papier Woskowany
3
Doprowadzić granulowany cukier i wodę (1/4 szklanki) do wrzenia w oczyszczonym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i szczotkując kryształy z boku patelni szczotką do ciasta zanurzoną w zimnej wodzie, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
4
Dodaj peelingi do syropu na patelni i gotuj, często mieszając, aż większość syropu zostanie wchłonięta przez peelingi, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Przełożyć peelingi na wyłożoną blachę do pieczenia, oddzielając paski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Pozostawić do wyschnięcia, aż tylko lekko lepki, co najmniej 1 godzinę. makaroniki: umieścić stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 163°. masło dużą blachę do pieczenia i umieścić migdały w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piekarnik
7
Zmiksuj pastę migdałową, białko jaja i sól w maszynce do gotowania, aż będzie gładka, a następnie przełóż ciasto do małej miski lub arkusza papieru woskowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Migdałowa
Białka Jaj
Ciasto
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Papier Woskowany
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przełożyć lekko zaokrąglone łyżeczki ciasta, kilka na raz, do migdałów i obrócić, aby całkowicie pokryć, a następnie przenieść do blachy do pieczenia jako powlekane, układając kulki około 1 cal od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
9
Piec do bladego złota i spody są Złote, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
1
Czekoladę drobno posiekać (najlepiej w robocie kuchennym) i przełożyć do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przynieś śmietanę, masło i koniak na wolnym ogniu w rondlu 1/2-do 1-quart na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Koniak
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i dodać czekoladę, mieszając, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
4
Przelej do garnka do fondue i ustaw nad płomieniem świecy lub do małej rozgrzanej miski (czekolada pozostanie wystarczająco ciepła, aby zanurzyć się przez około 20 minut bez świecy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
5
Ułóż maliny, skórkę pomarańczową i makaroniki na talerzu (użyj drewnianych kostek do malin) i podawaj z fondue.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Maliny
1
* Skórka pomarańczowa może być suszona do 8 godzin i może być przechowywana w szczelnej plastikowej torbie w temperaturze pokojowej przez 2 dni.* Makaroniki można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Czekoladę można posiekać 1 dzień wcześniej i przechowywać, przykrytą folią, w temperaturze pokojowej.* W przypadku pozostawienia fondue czekoladowego na świecy przez dłuższy czas, od czasu do czasu mieszaj, aby uniknąć przypalenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Czekolada
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier