Czekoladowe, figowe i Marsalskie wypieki
Czekoladowe, figowe i Marsala mogą być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.06 za porcję. Jeśli masz wino marsala, cukier puder, wino marsala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowo-migdałowe wypieki, Ciasta czekoladowo-orzechowe, oraz Mini Czekoladowo-Orzechowe Wypieki.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż figi są miękkie i ciecz prawie odparowuje.
Zdjąć z ognia. Wymieszać wanilią i gałką muszkatołową. Przykryć i schłodzić 1 godzinę. Wymieszać z czekoladą i żółtkiem.Pracując z 1 kółkiem ciasta z serem słodkim na raz, Usuń plastikową folię z ciasta.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Łyżka około 2 łyżki mieszanki fig do środka koła. Złożyć ciasto na nadzieniu; nacisnąć krawędzie wraz z widelcem lub palcami do uszczelnienia.
Ułożyć ciasto na dużej blasze pokrytej pergaminem. Powtórz procedurę z pozostałymi krążkami ciasta z serem słodkim i pozostałą mieszanką figową. Zamrozić 30 minut.Rozgrzej piekarnik do 42
Wyjąć placki z zamrażarki. Wierzch każdego ciasta przebić widelcem.
Umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku w piekarniku.
Piec w 425 przez 19 minut lub aż brzegi są lekko rumiane i nadzienie jest bąbelkowe. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.