Czekoladowe Ciasteczka Nanaimo Batony

Czekoladowe Ciasteczka Nanaimo Batony
Czekoladowe ciastka Nanaimo bary może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 41 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz półsłodkie chipsy czekoladowe, cukier, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 12%. Podobne przepisy to Batoniki Do Ciastek Nanaimo, Batony Czekoladowo-Żurawinowe Nanaimo, oraz Cakespy: Potrójne Batony Czekoladowe Nanaimo.

Instrukcje

1
Linia 9x9-calowa kwadratowa patelnia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
2
Umieść 1/2 szklanki masła w górnej połowie podwójnego kotła i rozpuść na gotującej się wodzie. Wymieszaj cukier i kakao w proszku, aż mieszanina będzie gładka i cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
3
Ubić ubite jajko i delikatnie gotować, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjmij podwójną górę kotła z ognia i wymieszaj okruchy ciastek, aż będą bardzo dobrze wymieszane. Naciśnij skórkę do przygotowanego naczynia i przechowywać w lodówce, aż schłodzone, co najmniej 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
5
W misce do mieszania, ubić razem 1/2 szklanki masła z puddingiem waniliowym i śmietaną za pomocą miksera elektrycznego, aż mieszanina będzie puszysta. Powoli ubijaj cukier cukierniczy i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie bardzo kremowa i bladożółta, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
6
Rozłóż nadzienie na skórce i wróć do lodówki na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
7
Roztopić półsłodkie chipsy czekoladowe z olejem roślinnym w górnej części podwójnego kotła nad gorącą wodą i mieszać, aż mieszanina będzie bardzo gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodkie Czekoladowe ChipsyPółsłodkie Czekoladowe Chipsy
Olej RoślinnyOlej Roślinny
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
8
Czekoladę wyjąć z ognia, lekko ostudzić i zalać warstwą wanilii. Użyj szpatułki, aby rozprowadzić czekoladę całkowicie na warstwie wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
9
Umieść naczynie w lodówce do ostygnięcia, aż czekolada straci swój połysk, ale nie jest całkowicie twarda, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
10
Ostrym nożem pokroić na 5 rzędów po 5 rzędów (25 kwadratów), wrócić do lodówki i schłodzić co najmniej 15 minut na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
11
Podawać na zimno.

Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco

Cream Sherry, Madera i Prosecco to moje ulubione ciasteczka. Słodkie szampańskie Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciastek, słodką śmietankową sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do ciastek z orzechami. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn