Czekoladowe ciasteczka anyżowe z suszonymi wiśniami
Czekoladowe ciasteczka anyżowe z suszonymi wiśniami mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 11 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, brązowy cukier, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Czekoladowe ciasteczka owsiane z suszonymi wiśniami, Czekoladowo-Kokosowe ciasteczka owsiane z suszonymi wiśniami i M & Ms, oraz Czekoladowe ciasteczka owsiane z pekanami i suszonymi wiśniami.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 350 stopni. W bezpiecznym pojemniku mikrofalowym rozpuść 1/4 szklanki półsłodkiej czekolady na 50% mocy. W małej misce połącz kawę rozpuszczalną i gorącą wodę. Wymieszać do rozpuszczenia granulatu przez zmieszanie z małą łyżką. Odstawić.
Umieścić nasiona anyżu w małej torebce Ziploc, a z ciężkim dnie patelni, delikatnie Funt rozbić i lekko zmiażdżyć nasiona-to pomoże uwolnić naturalne oleje i uczynić nasiona bardziej aromatyczne.
W misce wymieszać masło, mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i anyż. Beat na średniej niskiej prędkości przez 1 minutę, aż mieszanina przypomina okruchy kursu.
Dodaj mieszankę jajek i kawy i ubijaj na niskiej prędkości, aby połączyć.
Dodaj roztopioną czekoladę i wymieszaj na niskim poziomie (upewniając się, aby zatrzymać mikser i zeskrobać boki i dno miski).
Dodać 1/2 szklanki czekolady i wiśni i ponownie wymieszać. Schłodzić ciasto w zamrażarce przez 15-20 minut, aż będzie twarde lub schłodzić przez godzinę.
Miarka 1 łyżka porcji ciasta i zwinąć w kulkę. Ciasto będzie lekko lepkie. Schłodzić ciasto ponownie przez co najmniej 10 minut.
Umieścić oba cukier w dwóch oddzielnych talerzach lub płytkich miseczkach.
Umieścić każde ciastko w granulowanym cukrze i zwijać, aby pokryć wszystkie strony. Następnie umieść ciastko w cukrze cukierniczym i zwinąć, aby pokryć.
Umieść na nasmarowanym arkuszu ciasteczek i powtórz z pozostałymi ciasteczkami.
Piec przez 5-6 minut-obróć tacę i piec przez dodatkowe 2 minuty, uważając, aby nie przesadzić. Ciastko będzie gryzące na brzegach, ale miękkie w środku.
Niech ostygnie całkowicie.